marți, 28 decembrie 2010

DESPRE SUFLET...DESPRE OM...

Cand ni se intuneca sufletul trebuie sa-i aprindem o lumina. Cand te simti lovit, apasat de viata trebuie-mai ales atunci, sa-ti indrepti ochii spre zona solara a speciei. Sa asculti muzica, sa recitesti o poezie, sa te uiti la un tablou. Dintr-o data simti, cum de la nivelul rimei fiinta ta se ridica pe verticala piscului.
O parte din om se conjuga cu verbul " a avea", cealalta parte se conjuga cu verbul "a fi', important este ca, partea lui " a fi" sa fie macar egala cu cea a lui " a avea'. Cei pentru care "a fi" atarna mai mult decat " a avea", sunt cei care traiesc pentru a stii, pentru a afla, ceilalti sunt robii obiectelor, robi strict ai materiei. Orizontul lor este marginit de obiecte, ca de un parapet. Ei sufera de o incurabila orbire spirituala.

Daca vrei sa fi fericit o clipa razbuna-te! Daca vrei sa fi fericit o viata iarta! Razbunandu-te te faci egal cu adversarul, iertandu-l te arati superior lui!

Cand tu esti curat, nu te poti lupta cu un om murdar, folosind metodele lui, te vei murdarii si tu!

Imagineaza-ti un nou nascut, care nu are sufletul  atins de mizeria si saracia aflata in lume,  asemanator a fost si sufletul meu, pana cand a fost atins de iubirea, pe care spui ca mi-ai purtat-o!

Fiindca nu va cunosc, imi inchipui ca sunteti un om cu totul deosebit, lasati-mi acest vis!

Nu ne pot ranii decat oamenii la care tinem!

Nu te insult, ar insemna ca implicit, recunosc ca existi!

Mai degraba vei pastra relatii bune cu cineva daca nu-i dai nimic, decat daca ii dai mai mult decat poti continua sa-i dai: sentimente sau lucruri....desii cartea bunelor maniere trebuie citita de toata lumea..nu te poti duce intr-o casa straina cu mana goala, nu poti face vizite fara sa oferi ceva cat de mic, mai ales in prag de sarbatori, nu-ti  poti ignora iubita sau iubitul neoferindu-i absolut nimic, cartea bunelor maniere ne invata importanta gestului si a bunului simt...daca iubesti o femeie trebuie sa stii sa o faci fericita, trebuie sa o bucuri oferindu-i chiar si ceva marunt, doar sa stie ca te gandesti la ea, ca o pretuiesti...trebuie sa existe sensibilitate, fara sensibilitate, daruire si bun simt totul se duce de rapa...nu toate femeile VOR marea cu sarea: "rochii de firma", vacante exotice, masini tari sau alte lucruri mari ca sa pretuiasca persoana de langa ele, dar sa  primim o atentie cat de mica care sa ne dovedeasca ca iubitul se gandeste la noi toate ne dorim...nu exista femeie, sa nu-i placa sa primeasca o floare, florile nu le plac doar persoanelor insensibile si superficiale, care dupa parerea mea nu ar fi trebuit sa se nasca femei, iar un barbat care nu stie sa ofere o floare, nu este un barbat sensibil si nu stie sa se poarte cu o femeie, nu stapaneste arta de a cuceri o femeie...nu poti cere totul de la persoana de langa tine, fara ca tu sa nu fi dispus sa-i dai nimic in schimb....dar nici nu poti sa-i oferi ceva persoanei de langa tine numai daca ea iti ofera ceva, doar asa conditionat, asta nu mai inseamna iubire, ci EGOISM SI SUPERFICIALITATE, NU TREBUIE DOAR SA STIM SA VORBIM FRUMOS DESPRE DRAGOSTE, TREBUIE SA STIM S-O OFERIM, SI S-O DARUIM! DEGEABA O PERSOANA E CAPABILA SA OFERE TOTUL, DACA PERSOANA CAREIA II OFERA NU E CAPABILA SA VADA ASTA,  caci ORICAT DE MULT MI-AR PASA MIE, S-AR PUTEA CA ALTORA SA NU LE PESE!

Nu-ti bate joc de casa mea: grinda e stramba si camera mica, dar luna care straluceste pe munte, e a mea! SIN HEUM.

Cunosc multi oameni care de departe par ceva, iar de aproape NIMIC! ( JEAN DE LA FONTAINE)

Orcine poate vedea cum arati, putini isi pot da seama cine esti de fapt!

CINE SE POARTA CA UN MAGAR, NU TREBUIE SA SE MIRE DACA E PUS SA CARE BAGAJELE! (ANDRE DE CHENIER)

Intotdeauna trebuie sa te dedici complet deoarece, daca nu o faci, cineva, undeva se va dedica complet si te va invinge cand te va intalni! (ED.Macanley)

Nu poti descoperi noi oceane, daca nu ai curajul sa te indepartezi pana nu mai vezi tarmul. (Andrei Side)

Cel mai puternic barbat poate fi inghitit de o simpla gropita din obrazul femeii.

D-zeu va da fiecaruia ce i se cuvine: S-ar putea ca el sa nu rasplateasca la sfarsitul zilei, saptamanii sau anului, dar va plati cu siguranta....la sfarsit!

Cand se inchide o usa in fata ta..uita-te la D-zeu...el iti va arata ce usa iti deschide...

Nimic nu exprima suferinta mai bine decat tacerea. (Richard Crashaw)

Cand d-zeu iti pune o greutate in brate, atunci cu siguranta mana lui te sprijina...

PARFUMUL RAMANE IN MANA CELUI CE DARUIESTE TRANDAFIRUL...

Din dragoste poti sa gresesti: dragostea cea fierbinte de la inceput, nu tine cat lumea, important este, ceea ce ramane cand s-a mai stins vapaia, dragostea e o stare exceptionala, iar starile exceptionale nu pot tine!

Ce mult te-ai maturizat...poate si cand te-am cunoscut erai la fel, dar nu am avut eu timp sa observ, atunci eram ocupata sa te iubesc, nu sa te analizez...

CRED CA O FEMEIE DACA ISI DA OSTENEALA POATE PASTRA UN BARBAT, CU O CONDITIE, SA-L IUBEASCA, NUMAI DRAGOSTEA POATE INVENTA MIJLOACE DE CONVINGERE, DRAGOSTEA SAU SANTAJUL. MI SE PARE NEDREPT DIN PARTEA CUIVA SA SPUNA: "DACA MA LASI, MA OMOR"!MI SE PARE NEDREPT SA SPECULEZ SLABICIUNEA OMENEASCA, NU MI-AM DAT NICIODATA OSTENEALA NICI SA CUCERESC, NICI SA PASTREZ UN BARBAT, SI NICI NU MI-O VOI DA VREODATA!

CAND IUBESTI PE CINEVA, TREBUIE SA FI LIPSIT DE EGOISM SI SA-I DAI CEEA CE-TI DORESTE: ITI DAU LIBERTATEA!

NU DISPRETUI PE NIMENI
NU SOCOTI NIMIC DREPT IMPOSIBIL
NU-I OM SA NU AIBA VREMEA SA,
NU-I LUCRU SA NU AIBA LOCUL LUI!

IMPORTANT NU ESTE CEEA CE TI SE INTAMPLA SI FELUL IN CARE REACTIONEZI!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu